Het zit er weer op, de 14e editie van de Twenterandrun.

En wat was het goed! En het weer was geweldig! En 1620 deelnemers: FANTASTISCH!

Wát een evenement om te mogen organiseren. En dat samen met de vele mensen die vrijwillig ervoor gezorgd hebben dat dé run van Twenterand dit jaar weer stond als een huis. Dank!

De aftrap voor deze Twenterandrun startte met de 3e ondernemersavond in de tent op het Manitobaplein. Paul Schabbink heeft in het voorprogramma, samen met de organisatoren van de verschillende grote evenementen van Twenterand, tegen het licht gehouden hoeveel voeten het organiseren ervan nu eigenlijk in de aarde heeft. Wat kon vroeger gemakkelijk en waar moet je tegenwoordig rekening mee houden qua vergunningen bijvoorbeeld.

Na dit forum heeft Heiligen Hendrik, in hoogst eigen persoon, een bezoek aan de ondernemersavond gebracht. Hij, als boegbeeld van ons nieuwe evenement, de Tot de Nek in de Drek Obstacle Mud run, wilde zijn licht laten schijnen op al die onzinnige ongein in de tent… t’was onmeunig mooi!

Dan, 3 juni.. Al vroeg werd het parcours uitgezet, spandoeken opgehangen en onder andere medailles en bekers klaargelegd om punctueel aan de 14e editie te beginnen. Spanning kort voor het start schot. Alle runs verliepen zonder problemen. Die verbeten gezichtjes kort voor de finish, die opklaren bij het krijgen van de welverdiende medailles…. Allemaal winnaars! En dan vooral bij de eerste lopen: Bambino, Blagen, Kidsrun en G-loop, wat een geweldig publiek heeft er langs de routes gestaan: chapeau!
Zelfs burgemeester Visser, vervend hardloper, was vereerd en droeg dan ook met trots zijn Burgemeestersshirt dat speciaal voor hem gemaakt is.

Helaas lieten de uitslagen dit jaar op zich wachten, maar dat is inmiddels opgelost. Een belangrijk aandachtspunt voor editie 15! Elk jaar weer proberen we met elkaar het evenement te verbeten waar het nog is en kan.

Dit mocht echter de pret in de tent tijdens de Afterparty niet drukken!

Ik, als voorzitter van Stichting Sportpromotie Twenterand, wil namens alle bestuursleden een ieder die voor, tijdens of na de Twenterandrun vrijwillig zijn of haar steentje heeft bijgedragen nogmaals hartelijk bedanken.

Andre Spit

Voorzitter Stichting Sportpromotie Twenterand