Wederom zo trots als een pauw.

Ook de 15e editie van de Twenterandrun mag weer de boeken in als meer dan geslaagd. Dit durven we als bestuur van de Stichting Sport Promotie Twenterand hardop te beweren.
Met wederom een nieuw deelnemersrecord van ver boven de 1600 deelnemers zijn onze verwachtingen weer overtroffen.

Dit jaar begonnen we met de ondernemersavond op donderdag 1 juni. Ook deze keer werd het weer een informele avond waarbij ondernemers, winkeliers, sponsoren en genodigden werden geboeid door aansprekende sprekers. Dit keer waren het Bas Nijhuis en Evert ten Napel die ook dit jaar weer werden begeleid door onze vaste spreekstalmeester Paul Schabbink.

Na de pauze mochten we aan het grote publiek onze eigen mascotte Steven Pig presenteren en eindigden we de avond met een formeel samenzijn uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Op vrijdagochtend zien we traditiegetrouw om 9.00 uur al een groot deel van onze vrijwilligers verschijnen die het centrum van Vriezenveen gedurende de dag omtoveren tot een waar feestterrein waar lopers ’s avonds letterlijk hun beste beentje voortzetten.

Vanaf 18.10 start traditiegetrouw de eerste kidsrun.

Dit maal weggeschoten door onze kersverse interim burgemeester mevrouw van der Kolk. In rap tempo trachten we elk jaar de lopen en huldigingen af te werken zodat het talloze publiek zich geen moment hoeft te vervelen. Dit jaar mochten we maar liefst 867 lopers op de 5 km aan de start zien verschijnen en ondanks de hoge temperatuur deze avond sneuvelde toch weer het parcours record op deze afstand. Dit werd verbroken door Step One loper Danny Koppelman die deze afstand aflegde in 15.27, een prachtige prestatie. Maar dit geldt uiteindelijk voor alle lopers die de finish bereiken voor ons als organisatie eigenlijk allemaal winnaars!

Vervolgens werd rond 21.30 de feesttent razendsnel omgebouwd tot een mooi platform waar niemand minder dan Jannes deze 15e jubileum editie nog eens extra cachet meegaf.
Mooi om te zien voor ons dat een ieder uit z’n dak ging en dit feestje werd vervolgens perfect opgepakt door DJ Miss More uit Hengelo.

Tot slot wil ik graag als voorzitter van deze mooie Twenterandrun een ieder die betrokken is bij deze Twenterandrun namens ons bestuur ontzettend bedanken dat we er samen met jullie allen weer zo’n mooi evenement van mochten en konden maken.