De G-Loop

Een onderdeel van de Twenterandrun is de G-loop en op 2 juni 2017 is dit al weer de vijfde editie. De G-Loop is een passend parcours van 1 kilometer. Het is een prachtig en niet meer weg te denken onderdeel van de Twenterandrun. De deelnemers hebben een verstandelijke- en / of lichamelijke beperking. Ze lopen alleen als dat kan of met ondersteuning van een begeleider. De route van 1 km wordt gelopen ze in hun eigen tempo, met of zonder rollator. Net als bij alle andere groepen staan ze enthousiast aan de start en dat is prachtig om te zien. En als het onderweg even tegenzit worden ze enthousiast aangemoedigd door het talloze publiek langs de route. En net als bij iedere andere run heb je mensen met ambities, die willen winnen en degene die het meedoen alleen al leuk vinden. Bij de G-loop is dat niet anders. Er zijn 3 bekers voor de heren en 3 bekers voor de dames en voor alle deelnemers is er een medaille. En zeg nu zelf, een medaille alleen al is iets om trots op te zijn. Je hebt mee gedaan,je hebt een prestatie geleverd, en dat is altijd goed voor je zelfvertrouwen.

De G-loop groeit nog steeds in deelnemers en er is nog volop ruimte om je in te schrijven. De begeleiders bestaan vaak uit ouders, broers of zussen, de buurvrouw, de begeleider uit de woonvoorziening, de begeleider van de sportclub enz.……

Ken jij iemand die mee kan doen met de G-loop, geef je dan op via onderstaande link; http://www.twenterandrun.nl

Als het startbewijs is opgehaald uit het gemeentehuis worden de deelnemers opgevangen in een tent op het terrein. De tent dient als verzamelpunt en bied overzicht en rust in de drukte van die avond. Gezamenlijk lopen we naar de startplaats toe totdat het startschot valt voor de G-loop. Dan begint het feest pas echt.

De G-loop wordt de “Gerard Meinen Memorial” genoemd. Gerard Meinen ,zelf verstandelijk gehandicapt, heeft vanaf het begin, jaarlijks geholpen bij het opbouwen van het parcours, plaatsen dranghekken etc. Helaas is hij 5 jaar geleden overleden. Door de G-loop naar hem te vernoemen willen wij hem eren voor zijn inzet voor de Twenterandrun.