Beweegprogramma IRun2BFit

Vanmiddag viel voor 177 leerlingen en hun mentoren het startschot voor beweegprogramma IRun2BFit. Onder het motto ‘Mijn lijfstijl, mijn keuze’ gaan leerlingen én docenten in training voor de 5 kilometer van de Twenterandrun. Zowel LO-, biologie- als mentorlessen staan de komende 8 lesweken in het teken van een gezonde beweging en voeding.

IRun2BFit is een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren, gestart op initiatief van oud-marathonkampioen Gerard Nijboer. De missie van deze stichting is jongeren in de praktijk bewust te maken van het effect van bewegen en een gezonde voeding op hun fitheid. Sinds 2006 hebben ruim 30.000 scholieren deelgenomen. Hiermee draagt IRun2BFit bij aan een gezond en energiek sportklimaat in Nederland.

Het ultieme doel van dit project is het creëren van een andere mindset onder leerlingen, wat uiteindelijk zal leiden tot gedragsverandering op het gebied van voeding en beweging. Het tastbare doel voor leerlingen en hun begeleiders is het uitlopen van de vijf kilometer op de Twenterandrun, 3 juni 2016.

Zonder de hulp van een aantal plaatselijke bedrijven/verenigingen zouden we dit project niet kunnen starten. We zijn dan ook erg dankbaar voor de samenwerking met:
• BvS-bouw en Evolve Functional Training, voor het bekostigen van functionele T-shirts en het organiseren van bootcamps voor de leerlingen
• Stichting Sportpromotie Twenterand, voor de organisatie van de Twenterandrun
• Fysio Twenterand, voor het aanbieden van advies, tips, informatie en gastlessen
• O&O Sports and Lifestyle waar de betrokken leerlingen een mooi aanbod op hardloopschoenen van Asics krijgen