16e editie van de Twenterandrun met natte voeten toch weer een succes.

Afgelopen vrijdag mochten we als Stichting Sport Promotie Twenterand wederom de Twenterandrun organiseren.

Dit werd er eentje met 2 gezichten maar onze conclusie mag ook nu weer zijn eind goed al goed.

Overdag werd er met man en macht weer een prachtig sfeervol parcours opgebouwd met alle vrijwilligers en instanties die ons ondersteunen. Maar we konden dus vrijdag eigenlijk overdag met een grote groep alles in gereedheid brengen voor de eerste start om 18.10.Uiteraard hielden we als bestuur de weersverwachtingen en voorspellingen nauwlettend in de gaten en hadden we regelmatig overleg wat te doen mochten de buien en het onweer toch weer losbarsten.Uiteindelijk hebben we om 17.00 uur definitief besloten om de wedstrijden en de afterparty door te laten gaan.

Hiervoor werden we om 17.30 beloond met een enorme hoosbui die een uur duurde en het startterrein wederom blank zette. We hebben dan ook de eerste start van de Bambinoloop uit moeten stellen tot 18.30 maar we konden van start en daar waren we al heel blij mee want het onweer bleef uit en het werd droog.Nadat iedereen uit zijn of haar schuilplaats was gekropen konden we om 18.30 dus starten met de allerkleinsten.

Helaas zijn er hierna toch wat kleine dingen fout gegaan wat wij als organisatie zien als overmacht.

Er zijn n.l. wat kinderen bij de 1 km gestart die in de 1,5 km categorie hadden moeten starten en dit geldt tevens voor de 1,5 km waar een paar kinderen van de 2,5 km zijn gestart. Vanwege de uitgestelde start is dat een begrijpelijk iets want daardoor schoof alles op.We proberen dit z.s.m. in de uitslagen te herstellen en de kinderen die een beker zijn misgelopen zullen die alsnog ontvangen.Helaas voor hen hebben ze dan wel de aandacht en de huldiging op het podium gemist. Onze oprechte excuses daarvoor.

Vanaf de 5 km verliep alles deze avond weer perfect op schema en werden er wederom fantastische tijden gelopen op de beide langste afstanden. Hierbij mag zeker vermeld worden dat Nick Marsman een fantastische 15.02 op de klokken zette en een nieuwe parcours record op z’n naam heeft gezet.

We weten als bestuur dat de afstand niet exact 5 en 10 km is maar hij is wel elk jaar hetzelfde dus een mega compliment voor deze Nick Marsman die in z’n kielzog Danny Koppelman in 15.10 net achter zich wist te houden en daar weer achter was het Erik Driessen met een prachtige 15.15 nooit eerder is er Vriezenveen op de 5 km zo hard gelopen en ook daarin hebben we dus weer geschiedenis geschreven voor ons zelf.

De 10 km werd wederom een prooi voor Leon Sanderman in een prachtige 32.54 slecht 9 seconden boven z’n snelste tijd ooit in Vriezenveen.

Kortom het waren weer prachtige wedstrijden met eigenlijk alleen maar winnaars op alle afstanden.